måndag 4 februari 2013

Köksrenovering, del 4

Det sorgliga i renoveringen var att vi inte kunde behålla det fina trägolvet som fanns. Vi hade väldigt golvkallt i ett hörn i köket och misstänkte att isoleringen inte var som den borde och vi ville gärna se hur stommen såg ut i allmänhet så det inte fanns någon röta etc. Dessutom skulle vi flytta vatten och avlopp i och med att vi skulle byta plats på diskhon.
 
I rummet intill hade vi tänkt ha som matrum och där fanns det tyvärr inget trägolv. Där hade de lagt in spånskivor och plastmatta. Golvet i köket gick inte att ta upp så att det höll för att lägga tillbaka. Så summa summarum fick vi lägga nytt golv i köket som fortsatte in i matrummet så rummen "hänger ihop".
 
Timmerstockarna under såg jättefina ut, phuuu! Men isoleringen hade sjunkit ihop så vi har fyllt på med ny isolering av sågspån och ekofiber (ser ut som smulat tidningspapper)

Förberett för el till vår blivande köksö
 
Väggarna gick inte heller att bevara på något bra vis, det såg väldigt olika ut på alla väggarna. Vi har låtit allt sitta kvar som det var och lagt på nytt ytskikt för att få en jämn vägg (eller så jämn det går i gamla hus).

 

5 kommentarer:

 1. Nej vad tråkigt med golvet, men så klart skönt med att det såg bra ut under. Då är vi lite i samma läge just nu, bland sågsån och damm :)
  Ska bli jätte kul att läsa hur det tar form.

  En fråga, har ni inte någon lucka så i kommer under och kan besikta huset i torpargrunden?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Nej, vi har tyvärr ingen lucka. Vi har bara torpargrund under köket. Resten av huset blir lite som ett suterränghus och det är källare under dom andra rummen.

  SvaraRadera
 3. TRåkigt med golvet,hoppas ni kommer på en bra lösning!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Visst var det tråkigt med golvet men jag är övertygad att ni hittar ett golv som är minst lika vackert;) Isolering är trots allt viktigt för frusna fötter och för att spara energi.

  Roligt att du antar utmaningen. Ska bli spännande att se ditt bidrag. Glöm inte att meddela mig när du publicerat ditt inlägg så jag inte missat att hämta det till min blogg;)

  Önskar dig en härlig dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 5. Okej, anledningen till att jag frågar är för att vi inte heller har någon lucka. Vi ska byta och regla upp alla golv på neder våningen och då kommer vi även att gräva ur en hel del jord i vardagsrummet. Det är mycket kallare där på golvet än i köket så vi misstänker att det inte finns så mycket luft mellan jorden och golvet. Då är tanken att vi även ska fixa en lucka så vi kommer ner i torpargrunden.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...