torsdag 2 april 2015

R.I.P. Tiger

Förra veckan hände det som nog är alla djurägares mardröm. Tiger blev sjuk. Jag var hemma på morgonen och gjorde mig i ordning inför jobb när jag hör ett väldigt konstigt ropande mjau från Tiger, har aldrig hört något liknande tidigare. Jag gick och letade efter honom överallt tills jag till slut hittar honom inkrupen under vår säng. Där ligger han helt utslagen och är halvt medvetslös. Jag fick hämta något för att fösa ut honom därifrån för jag nådde honom inte.

Jag åkte raka spåret till djursjukhuset med honom där han hade väldigt låg kroppstemperatur och lät väldigt illa i andningen. Han ömsom andades fort som långsamt och det rosslade om honom. Det var väsande ljud på både hjärta och lungor enligt veterinären. Han fick bli kvar över dagen för att ligga på värmedyna så kroppstemperaturen gick upp så dom kunde ge honom lugnande för att titta i svalg och näsa. När dom gett honom lugnande tappade han hela syresättningen av sig själv och tungan blev blå och dom fick väcka upp honom och gav honom syrgas och gjorde ultraljud på hjärtat. Det visade sig att han hade förstorade kamrar och hade hjärtsvikt och lungödem och mådde inte alls bra.

Det var ett tufft beslut att låta honom somna in och hela familjen var med och sa hejdå sent på kvällen. Dom hade gjort så fint på sjukhuset med ett mysigt rum med tända ljus där vi fick vara i lugn och ro med Tiger som fick somna in medans han blev ompysslad av oss.

Nu efteråt är det så fruktansvärt tomt efter honom. Han blev bara knappt 10 år och man hör ljud och tycker sig se honom och tänker på honom nästan konstant. Det blev ett väldigt tomrum efter vår fina Tiger.

Vila i frid!

 
 
 
 
 


 
 

4 kommentarer:

 1. Beklagar verkligen sorgen, verkligen inget roligt beslut att ta. Förstår att saknaden är stor.

  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 2. Verkligen ledsamt! Som du säger är det allas vår mardröm att en dag behöva ta det beslutet för våra små vänner. Skönt att han fick ha er oss sig i det sista. Kramar Liza

  SvaraRadera
 3. Oj, så tråkigt!
  Förstår att det känns jobbigt. Så fina bilder på er söta katt. Sov i ro lilla Tiger.
  Önskar dig en GLAD PÅSK, men förstår ju att den inte är så glad..........
  Kramar ♥

  SvaraRadera
 4. Halloj!
  Åh så ledsamt & vilket jobbigt beslut att ta trots att man vet att
  det är för deras bästa ♥ Härliga bilder visar du på Tiger :O)
  Varmaste kramen Arja

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...