söndag 19 oktober 2014

Vinterkostym

Sovrummet har fått byta skepnad till sin vinterkostym. Lite murrigare och mysigare färger på gardiner, kuddar och överkast.

I födelsedagspresent fick jag 10 st personlig tränare timmar på MåBättre. Det är en tränare som min mamma har i några pass som hon går på och hon har pratat med honom om han tror att han kan hjälpa mig komma igång med någon form av aktivitet. Så i torsdags var det dags för första passet.

Vi gjorde inte speciellt många övningar och dom kändes skonsamma men fy f-n hur jag har mått sen i fredags. Jag var lite förutseende och tog ledigt från jobbet och det var himla tur. Jag kan inte gå, benen viker sig och jag vinglar fram som att jag skulle vara full. Speciellt inte upp och ner för trappen och sätta sig ner och resa sig upp, phuuu!

Jag träffade min läkare i fredagsmorse och förklarade hur jag kände mig i kroppen och jag fick väldiga förmaningar. Han försökte förklara hur komplext det är med fibromyalgi och jag måste vara jätteförsiktig med träning och gå framåt med myrsteg. Han tyckte det är ok om jag har ont samma dag men jag ska inte ha värk dagen efter eller mer då har det varit för mycket. Han förklarade också varför benen viker sig och det beror på att kroppen sänder så starka smärtsignaler så att hjärnan svarar med att den "förlamar" muskeln så att den ska slappna av, därav ingen styrsel i musklerna.

Jag hoppas verkligen det här är övergående. Jag har bokat in fredagstider med min tränare för jag vill verkligen komma igång med kroppen, men att må så här efteråt är inte roligt!


 
 

5 kommentarer:

  1. Halloj!
    Fy det låter inget vidare, du får verkligen ta det varligt med träningen ♥
    Så fint & mysigt du har det i sovrummet, gillar det röda :O)
    Önskar dig en fin start på veckan Kram Arja

    SvaraRadera
  2. Nej usch och fy att må så dåligt efteråt, det är ju mening att träning ska kännas skönt efteråt inte göra så ont. Men be tränaren att ta det lite lugnare så kommer det nog ordna sig, hoppas jag.

    Jättefint det blev i sovrummet härligt med de röda inslagen.

    Fin kväll till dig och tack för fina ord inne hos mig
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  3. Visst är det mysigt att få pyssla om nu när hösten kommer! Underbart att få plocka in lite nya färger och göra hösttrevligt nu när det förmodligen blir en hel del inomhusdagar framöver. Jag vill helst göra om överallt... =)
    Men fy för att må så i kroppen, kan bara tänka mig... Hoppas verkligen att det vänder och att kroppen istället trivs med träningen så att du kan fortsätta träna och göra kroppen starkare och gladare.
    Önskar dig en fin höstdag!
    Kram Petra

    SvaraRadera
  4. Vad mysigt ni har i sovrummet. Jättefint!
    Tråkigt att du fick så mycket ont av träningen, men det kanske funkar om ett tag.......eller så inte.....du vet ju hur det är med denna fibromyalgi........Man vill så mycket och får bli besviken om och om igen. Hoppas du hittar något som passar, din pt kanske vet olika övningar du kan klara.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  5. Sååå sött - Hoppas du mår ok nu/Kram

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...