söndag 2 februari 2014

LCHF?

Är det någon av mina läsare som är kunniga på LCHF? Jag har läst en del om LCHF och googlat fram att många med fibromyalgi mår bättre med LCHF kost, att vitt mjöl är inflammationsframkallande vilket inte är bra för personer med fibromyalgi. Problemet är att jag har en del matallergi. Jag tål inte mandel, nötter (jordnötter går bra), stenfrukter (med kärnor i), färsk tomat eller typ krossade tomater (ketchup/passerade tomater går bra), färsk paprika. Det här är en kost jag känner att jag vill prova men det jag funderar över är vad man kan ha till istället för t ex pasta, ris?

Sen kan jag känna mig lite skeptisk gällande att det är så mycket fett i olika recept. Jag har haft två djupa ven tromboser (blodproppar) genom åren av olika anledningar. Första gången trodde dom att det berodde på p-piller i kombination med höga medicindoser jag fick då för en hudsjukdom jag har. Den andra trodde dom berodde på graviditet i kombination med en knäolycka jag råkade ut för samtidigt. 

I många recept jag har läst är innehållet mandelmjöl om man vill t ex göra en paj eller göra något bröd eller liknande. Hur kan man "komma runt" det med något annat? Jag är så innerligt trött på denna värk så jag är villig att prova allt som kan lindra. Tänk om receptet vore en annan kost, ingen vore gladare än jag!

Dagen till ära bjuder jag på en selfie. Det händer typ aldrig då jag alltid står bakom kameran (även denna gång :-)

En sak jag ser fram emot är att förmodligen blir min fotokurs av med start den 20 februari. För er som inte vet så fick jag en fotokurs av min Fredrik i födelsedagspresent och i höstas när jag skulle gå blev den inställd då det var för få anmälda. Hoppas hoppas den blir av!

Kram

 

8 kommentarer:

 1. Hej du fina! 1000 tack för alla dina fina kommentarer du så ofta lämnar <3 Jag tittar alltid in här, men är oftast för LAT för att kommentera *skäms*

  Lustigt att du tar upp lchf, för jag har sedan en vecka tillbaka testat det pga bla problem med magen...Jag är tyvärr inte alls påläst och äter än så länge lite väl enformigt då..jag har börjat få ont i magen (igen) så jag är i valet och kvalet om jag ska kämpa på eller om jag ska ge upp?

  Hur som helst, så hoppas jag att det hjälper dig bra- om du bestämmer dig för att prova :)

  Lycka till och KRAM!

  SvaraRadera
 2. Fin selfie <3
  Ha en trevlig Måndag/Kram

  SvaraRadera
 3. Halloj!
  Kikar in och önskar dig en fin start på veckan, vilken fin
  bild på dig :O)
  Ha d gott kram Arja

  SvaraRadera
 4. Jag har problem med mina leder och fick tipset av min läkare att under en period plocka bort kolhydrater. För mig funkade det jättebra och jag är nu på väg att glida över till lchf.
  Har köpt en bok av Åsa Falkman Fredrikson för att hitta rätt och ha en varierad kost. Jättebra!
  Sen blir det förstås lite extra meck om man är allergisk men jag tror det går att hitta genvägar även där.
  För mig har det blivit en oerhörd skillnad i värk av att plocka bort vitt socker och vetemjöl!

  Fin bild på dig! Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. Ps. pasta och ris och sånt byter man ut mot grönsaker, finns massor som jag inte ens tänkt på innan jag läste boken.

  SvaraRadera
 6. Jag har bytt pasta och ris o potatis mot grönsaker .......philadelpiaost för redning istället för mjöl
  det finns oändliga varianter att googla på ..jag är också allergisk mot mandel och nötter--
  hoppas du hittar lite tips
  fin bild på dig
  kram Rosa
  kram Rosa

  SvaraRadera
 7. Vad fin bild på dig. Snygg du är!
  Jag har ingen erfarenhet av LCHF kost. Tror inte det passar mig eftersom jag har höga kolesterolvärden och äter medicin mot det.
  Men min yngre son David har testat det förra året. Han höll på kanske två månader men tyckte det blev enformigt och dyrt. Han är ingen matlagningskille så han åt nog ganska enformigt. Han ville minska i vikt och det gjorde han men sen gick han upp de kilona igen.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 8. Hej där!
  Jag försöker äta så balanserad kort som möjligt. Tar inte helt bort något, men har minskat o plockat bort en del pasta, potatis osv. Äter mycket mer sallader :)
  Tror kroppen mår bra av det:)
  Köpte en bok efter att ha sett om den på TV: Ät dig i balans, många fina tips o recept där i:)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...