tisdag 8 januari 2013

Vår hall, del 1

Hallen som var i det här huset var väldigt liten och det fanns inga egentliga väggar att ha förvaring på. Blir man som vi 6 personer, varav 4 är barn mellan 7 och 13 år, blir det en hel del skor och kläder som är i omlopp. Tankarna for runt hur vi skulle lösa förvaringen när en dag idén dök upp om att flytta ingången till ett annat rum. Det skulle dessutom kännas naturligare som entré för det är den man ser när man kommer in på gården.

I det rum som blev hall låg tidigare killarnas sovrum och där satt det redan en dörr. Tidigare hade det varit ingång till affären som en gång låg i det här huset och ett stort skyltfönster satt också där. Skyltfönstret är utbytt och en fin dörr blev insatt och planerna på en ny hall föddes.
På sikt är det tänkt att det ska bli en takad farstukvist. Fredrik har byggt en provisorisk trapp som är byggd av bl. a. gamla dörrar.
 Välkommen hem till oss!
 Här kommer lite före bilder hur rummet såg ut.

Rummet som syns med ett fönster är vår toalett
 
 
 
Fortsättning följer på vår hallrenovering. Solen sken så fantastiskt idag och lyste in så man blev alldeles glad. Här kan ni se lite mer av mina dalahästar.
Hästen till höger är riktigt gammal som jag fått efter min farmor. Hur gammal, vet jag inte. Det här är ett hörn i hallen som längre fram någon gång ska där stå en kamin. Men det är ett tag dit, skorstenen som sagt måste sättas om...

 
 

1 kommentar:

  1. Hej igen, å fint det ser ut! Ja, det är inte lätt att få till det då man är många....

    För att öppna kommentarsfältet i eget fönster, så går du på LAYOUT-INSTÄLLNINGAR-INLÄGG OCH KOMMENTARER- sen väljer du POP UP FÖNSTER på PLATS FÖR KOMMENTAR. Och sparar. Hoppas du förstod :)

    Kram Linda

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...