fredag 7 november 2014

Smakprov

Här ska ni få se smakprov vad jag har fått lära mig på min fotokurs. Igår höll vi på och fotade stilleben som läraren hade arrangerat. Vi fick lära oss om blixthantering, lämplig brännvidd och bländartal.
 
Det här kortet är knäppt med kamerans egen blixt.
Det andra kortet är knäppt med extra blixt ditsatt och riktad snett vänster/uppåt.
Jag tycker det syns en tydlig skillnad att frukterna blir mer tredimensionella och ett mjuk "runtgående" ljus.
 
Sen fick vi prova att knäppa kort på ett arrangemang med levande ljus och lite julsaker. Det första kortet är också knäppt med kamerans egen blixt.
 Det andra kortet med ditsatt extra blixt.
Den tredje fick vi prova med en extra lins som hade mönster ungefär som ett gelatinblad. Då blev det häftiga ljusstrålar från ljusen. Det här kortet är knäppt i ett mörkt rum, det är bara ljus från ljusen och blixten.
Nästa vecka är sista gången och jag vet definitivt vad som står högst upp på önskelistan det här året. En blixt och ett kamerastativ :-) Snälla snälla tomten, jag har varit sååå snäll, hela året. Jag lovar!

Ps. glöm inte utlottningen i det här inlägget.

 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Jättefina exempel på hur det blir med extern blixt. Det har du gjort bra!!

  Avskyr när man använder den inbyggda blixten, just för att det blir så kallt och platt på något sätt.
  Köpte en extern blixt men använder den sällan av någon anledning=))

  Fin helg till dig/ Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Men du så fint vilken skillnad det blev på hur blixten användes. Här vägras blixt men det innebär ju även att det blir väldigt svårt för mig att ta fotografier de mörka årstiderna;( SÅ kanske ett stativ och en blixt ska stå på min önskelista med.

  Och du den där webbplattformen var definitivt den bästa. Jag hade först tänkt en annan men ack så svår den var att begripa och bilderna man fick lägga in var så begränsat i pixlarna så jag hade varit tvingad att redigera varenda bild innan jag la in den, det orkar jag då definitivt inte. Jag tror vi båda gjord goda val på plattformen;) Jätttefin är din webbshop;)

  Fin lördag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad det blir, måste vara en riktigt rolig kurs! Det är ju hopplöst svårt att fota nu när det är så mörkt och jag är ingen vän av blixt, men det är ju förmodligen för att jag inte vet hur man använder den på bästa sätt. Dina bilder blev väldigt fina!
  Ha en härlig höstdag! Kram Petra

  SvaraRadera
 4. Häftigt att det blir så annorlunda med små detaljer
  ha en fin helg
  kram Rosa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...