4 ägg
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
0,5 dl kruskakli
2 tsk fiberhusk
4 msk linfrön
1,5 dl riven västerbottenost (eller annan lagrad ost)
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Förbered en långform med att klä den med bakplåtspapper. Brödet räcker till ung. en halv långform.
Rosta solroskärnorna i het torr panna. Mal sesamfrön och solroskärnorna i en mixer.
Vispa äggen riktigt poröst (vitt skum) och blanda under tiden ihop övriga ingredienser.
Blanda ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund så smeten "stannar".
Häll blandningen i bakplåtsklädd form och toppa med solroskärnor.
Grädda i ugn i ca. 20 minuter.
Supergott! Förvara brödet i kylskåpet.
P.S Angående mina Happy lights i förra inlägget har jag köpt dom på Inreda.com.
Kram
Låter som ett riktigt gott recept! Ost i bröd kan liksom inte bli fel. Kramar Liza
SvaraRaderaÖnskar dig en härlig tisdag!
SvaraRaderaKram Agnetha
Hej igen Anki! Är det ur Anna Halléns böcker? Jag älskar de böckerna. Jag har alla. Massor av goda recept. Jag har sådan tur att jag bor nära LCHF-butiken här i Skåne. Jag äter där ibland också. De har allt. Fick reda på att man kan byta ut mandelmjöl mot sesammjöl t.ex. Kokosmjöl också fast då får man minska mängden rejält. Ha en skön onsdag. Milott
SvaraRaderaSå gott det ser ut. Kanske borde testa, kan sakna bröd ibland;)
SvaraRaderaÖnskar dig en fin dag
Kram
Annie
Tack för att du delar med dig av receptet ...ska prova det
SvaraRaderakram Rosa