tisdag 16 juli 2013

Semestertider

Vi har bakom oss en fantastisk semesterresa som gick till Öland. Jag vill tacka Petra med bloggen Torpliv för fina tips på sevärdheter på Öland. Ställen som annars kanske hade varit svåra att hitta.
 
Jag började min semester som sagt med mardrömsverk från h-vetet. Den satt i nästan en vecka. Jag kunde knappt gå och ta mig upp och ner för trappsteg etc. Folk måste ha trott att jag var full eller nåt när benen helt plötsligt viker sig och man vinglar fram som en anka...
 
Vi hyrde en husvagn och det var lite spännande hur det skulle gå med sex personer på sån liten yta i två veckor. Det gick fantastiskt bra och vi har nog kommit varann än närmre efter den här resan. Barnens summering, köp husvagn till nästa år, haha. Så här kommer mobil- och kamerabilder från vår resa.
 
Ett besök gjordes till fyren Långe Jan på Ölands södra udde. Jag tog mig mödosamt upp och ner för 197 trappsteg, 41.6 m upp med en underbar utsikt.
 
 
Långe Jan
Ett besök gjordes på Eketorps borg som är en fornborg från järnåldern. Det var just järnålderstema när vi var där med mycket prova-på-aktiviteter för barn. Man fick bl. a. prova på att baka bröd, skjuta pilbåge, måla stenar, se på när en smed jobbade, hur man färgade kläder. Jätteduktiga guider som berättade med inlevelse om hur livet var kring järnåldern.

Eketorps borg
 
 
 
 En mysig loppis var vi på som låg i Rönnerum. Stor och med bra priser :-)

Eufemia
Vi bodde alldeles vid brofästet för då hade vi nära till att göra alla utflykter vi ville iväg på. Mysig camping med utsikt mot Ölandsbron.
Många bilder... kommer mer en annan dag.

Kram

 

5 kommentarer:

 1. Så roligt att ni fick nytta av tipsen, Öland är verkligen fantastiskt och ni verkar ha haft en riktigt härlig semesterresa! Då blir det kanske ett husvagnsköp till nästa år då? =)
  Snart dags för vår årliga tur också, längtar! Vi har ännu inte varit längst nere på södra udden, men kanske blir det en tur i år.
  Ha en fin dag!
  Kram Petra

  SvaraRadera
 2. Trevligt att ni var i mina trakter...och underbara bilder! Var ni söder om Kalmar också...?
  Ha det gott
  C

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder från vackra Öland. Det är verkligen sagolikt vacker på den ön. Hoppas att du mådde bättre under resten av ledigheten. Kramar Liza

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder
  ha en fortsatt skön semester
  kram Rosa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...