måndag 17 mars 2014

Solrosbröd

Här ska ni få ett tips på ett jättegott Lchfbröd.

4 ägg
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
0,5 dl kruskakli
2 tsk fiberhusk
4 msk linfrön
1,5 dl riven västerbottenost (eller annan lagrad ost)
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.

Förbered en långform med att klä den med bakplåtspapper. Brödet räcker till ung. en halv långform.

Rosta solroskärnorna i het torr panna. Mal sesamfrön och solroskärnorna i en mixer.

Vispa äggen riktigt poröst (vitt skum) och blanda under tiden ihop övriga ingredienser.

Blanda ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund så smeten "stannar".

Häll blandningen i bakplåtsklädd form och toppa med solroskärnor.

Grädda i ugn i ca. 20 minuter.

Supergott! Förvara brödet i kylskåpet.

P.S Angående mina Happy lights i förra inlägget har jag köpt dom på Inreda.com.

Kram

 

5 kommentarer:

  1. Låter som ett riktigt gott recept! Ost i bröd kan liksom inte bli fel. Kramar Liza

    SvaraRadera
  2. Önskar dig en härlig tisdag!
    Kram Agnetha

    SvaraRadera
  3. Hej igen Anki! Är det ur Anna Halléns böcker? Jag älskar de böckerna. Jag har alla. Massor av goda recept. Jag har sådan tur att jag bor nära LCHF-butiken här i Skåne. Jag äter där ibland också. De har allt. Fick reda på att man kan byta ut mandelmjöl mot sesammjöl t.ex. Kokosmjöl också fast då får man minska mängden rejält. Ha en skön onsdag. Milott

    SvaraRadera
  4. Så gott det ser ut. Kanske borde testa, kan sakna bröd ibland;)
    Önskar dig en fin dag
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
  5. Tack för att du delar med dig av receptet ...ska prova det
    kram Rosa

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar ett spår efter dig, det gör mig glad!

Kanske gillar du:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...